Post Image
2317

UiPath Nedir? UiPath Türkiye Faaliyetleri Nelerdir?

Bu makalemde sizlere UiPath nedir sorusuna yanıt verirken aynı zamanda UiPath Türkiye hakkında bilgiler de vereceğim. Ayrıca Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) nedir, ondan da bahsedeceğim. Kısaca gelecekte sıkça duyabileceğiniz bir yazılımın gelişini şimdiden sizlere duyuracağım.

Geçtiğimiz Ramazan ayında hem Üniversite döneminden hem de iş hayatından yakın dostum olan hemşerim Celalettin AYVACI ile bir iftar davetinde bir araya geldik. Bilge Adam’ın yazılımla alakalı kurslarından birine gittiğini ve kurs içeriğinde UiPath isimli bir platformun da olduğundan bahsetti. Platformun ismini ilk defa duyduğum için ilgimi çekti ve merakla UiPath nedir sorusunu sordum. Bana UiPath ile ilgili bilgiler verdikten sonra Bilge Adam’ın 2 haftalık ücretsiz kurs verdiğini söyledi. Bunun üzerine kursa katılmak için hemen sözleştim.

Uipath, Türkiye’ye geldikten sonra tanınırlığı ve aktif kullanıcı sayısını artırmak adına Bilge Adam Akademi ile anlaşmış ve bir süre ücretsiz eğitim verilmesi üzerine anlaşma yapılmış. Bende bu kursa Celalettin’in tavsiyesi ile katılma ve tamamlama imkânı buldum.

Lafı fazla uzatmadan geleceğin teknolojisi Uipath nedir sorusuna yanıt vermek ve UiPath Türkiye hakkında biraz konuşmak istiyorum.

İlginizi çekebilir: Mühendisler İçin Mobil Uygulamalar

UiPath Nedir ve Ne İşe Yarar?

UiPath, herhangi bir web formunda ve masaüstü uygulamasında kesintisiz veri girişi otomasyonu sağlamaya adanmış, Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) için platform geliştiren üst düzey küresel bir yazılım şirketidir (RPA veya RPAAI). UiPath, 2005 yılında 2 Romen girişimci tarafından Bükreş’te kurulmuş daha sonra Londra, New York, Bengaluru, Singapur, Tokyo ve geçtiğimiz yılın sonunda da Türkiye’de ofisler açmıştır.

UiPath, Excel‘i destekler ve SAP ve Citrix entegrasyonu sağlar. İşlemlerinizi ekranda okuyan ve tekrar eden dahili kaydedici ile kolay ve hızlı başlatır. Sayısız çalışma saatinden tasarruf sağlayan ve sıfıra yakın kodlama bilgisi gerektiren UiPath, HTML, Flash, AJAX, PDF, Java ve Silverlight ile çalışan teknolojiyi destekler.

Kısaca UiPath’i tanımlamak için Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) hakkında bilgi vermem gerekiyor. O zaman daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum.

Robotik Süreç Otomasyonu (RPA) Nedir?

Robotik Süreç Otomasyonu, İngilizcedeki yazılışı ile Robotic Process Automation (RPA), bugün herhangi birisinin bilgisayar yazılımını yapılandırmasına izin veren veya bir iş sürecini yürütmek için dijital sistemler içinde etkileşime giren, bir insanın eylemlerini taklit eden ve entegre eden bir “robot” teknolojidir. RPA robotları, verileri yakalamak ve tıpkı insanlar gibi uygulamaları değiştirmek için kullanıcı arayüzünü kullanır. Tekrarlayan görevleri gerçekleştirmek için diğer sistemlerle iletişim kurarlar. Bir RPA yazılım robotu asla uyumaz, sıfır hata ile çalışır ve bir çalışandan çok daha düşük maliyetlidir.  

UiPath’in Faydaları Nelerdir?

Yukarıda da belirttiğim gibi, UiPath platformu bizlere çok az bir yazılım bilgisi ile karmaşık algoritmalı yazılımların üstesinden gelebilme imkanı tanıyor. Kullanıcıya sunduğu arayüz tasarımı ile yazılımsal işlemleri görselleştirerek karmaşık kodlama paradigmalarından bizleri uzak tutuyor. Karmaşık kodların içerisinde kaybolmamızı engellerken hata yapma oranımızı da minimize ediyor.

Günlük rutin yapmamız gereken işleri bizim yerimize hallederken bizlerin ve işletmelerin zamandan tasarruf yapmasına olanak sağlıyor. 7/24 çalışarak iş yükünü azaltıyor.

Uzun uğraşlarla elde edeceğiniz verileri düzenli bir şekilde sizin yerinize temin ediyor ve sizin belirleyeceğiniz şekilde listeleyerek kullanıma hazır hale getiriyor.

UiPath Studio, çok az yazılım bilgisi ile kullanıcıların akış süreçleri belirleyerek ya da ekran kaydı gerçekleştirerek verilerin toplanmasına ve işlenmesine olanak sağlıyor. UiPath Orchestrator, robotların yönetimini ve yapılandırmasını yapıyor. Bulut veya bir sunucudan çalışarak verimliliği artırmak için robotların iş gücünü yönetiyor ve raporluyor. UiPath Robotları, kendilerine atanan süreçleri insan etkileşimli veya etkileşimsiz 7/24 çalışarak gerçekleştiriyor.

UiPath Türkiye ve Faaliyetleri Nelerdir?

Robotik Süreç Otomasyonu ve Yapay Zeka yazılım şirketi UiPath, Türkiye’deki operasyonlarının başına Genel Müdür olarak son 25 yıldır kariyerine ülkemizde devam eden ve son olarak Samsung Electronics Türkiye Mobil İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak çalışan Tansu YEĞEN’i atadı.

Geçtiğimiz Ekim ayında (2018) 10 kişilik kadrosuyla faaliyetlerine başlayan UiPath Türkiye, dünyanın en iyi Robotik Süreç Otomasyonu yazılımlarından birisini ülkemizde yaygınlaştırmak için çalışmalarına devam ediyor.

UiPath eğitimleri kursu, Bilge Adam Akademi tarafından ücretsiz olarak belirli tarihlerde verilmeye devam edecek.

Teknolojiyi yakalamak, geleceği yakalamaktır. Sizlere naçizane tavsiyem; geleceğin teknolojisi olan Robotik Süreç Otomasyonu üzerine odaklanın. Emin olun ki zararlı çıkmayacaksınız.

İlginizi çekebilir: Ataride Ördek Vurma Tabancası Nasıl Çalışıyordu?

4
Kimler Neler Demiş?

avatar
2 Yorum
2 Cevap
0 Takipçiler
 
En çok tepki verilen yorum
En sıcak yorum dizisi
3 Yorum yapanlar
Uğur GÖLKenar YazarıAnıl Akkuş Son yorum yapanlar
  Abone ol  
Bildir
Anıl Akkuş
Ziyaretçi
Anıl Akkuş

Böyle bir şeyin Türkiye’de bilinçli bir şekilde kullanılması çok iyi olur her işi kolaylaştırır. 0 hata sürekli çalışıyor ve daha az maliyet bunu duymak bile güzel 🙂

Uğur GÖL
Ziyaretçi
Uğur GÖL

Uipath programını nasıl indirebilirim? Ücretsiz bir program mıdır? Yardımcı olursanız sevinirim. Peşinen teşekkürler.