Post Image
1000

Mühendisler için mobil uygulamalar

Akıllı telefonların hayatımızdaki yeri her geçen gün giderek artıyor. Bir zamanlar belimizden düşürmediğimiz cep telefonlarını şimdi elimizden düşürmüyoruz. Gece gündüz başucumuzdan ayırmadığımız cihazların faydalı işler için işlevini artırmak adına
bir kaç Android uygulamayı “mühendisler için mobil uygulamalar” başlığı altında sizler için derledim.

Uygulamaların ios için olanları var mı bakmadım. Beğendiğiniz bir uygulama olur da ios’da yoksa, yorum olarak isteğinizi belirtirseniz bulmaya çalışırım.

GrabCad

Sizlere tanıtacağım ilk uygulama GrabCad. Üç boyutlu tasarımlara merak sardığım dönemde adeta internet tarayıcımın başlangıç sayfası olan GrabCad, kullanıcılarına mobil uygulaması ile de hizmet veriyor. Binlerce CAD tasarımcısını bir araya getirmekle kalmayan uygulama aynı zamanda tasarımcılar arasında yardımlaşma ve fikir alışverişine de olanak sağlıyor. Ayrıca, binlerce tasarımı inceleme ve bilgisayarınıza ücretsiz indirme şansı da tanıyor. Sosyal medya uygulamalarına benzer tasarımıyla kullanımı da sizlere kolay gelecektir.

GrabCad, CAD tasarımcıları için mobil uygulama

MechTab

Biraz daha makine mühendislerini ilgilendirebileceğini düşündüğüm bu uygulama ile genel ve geometrik toleranslar, pürüzlülük, Rz, Ra, N, üçgen-gösterim, hız ve dönüş hızı, birim çevirme konularında bilgi sahibi olabilirsiniz. MechTab 2013 yılında çıkmış ve son güncellemesini 2018 yılında almış güzel bir uygulama.

MechTab, özellikle makine mühendisleri için faydalı bir mobil araç

SKF Bearing Calculator

Makine Mühendisi olup da SKF markasını duymayanımız yoktur sanırım. İsveç firması olan SKF, rulman sektöründeki başarısını mobil uygulamalarla taçlandırmaya devam ediyor. Birbirinden faydalı mobil uygulamaları bizlere sunan SKF firması,rulman hesapları ve seçimi ile alakalı mobil uygulama arayanlara faydalı bir çözüm sunuyor.

SKF Bearing Calculator, rulman severlerin tercihi bir mobil uygulama

3D CAD Models Engineering

SolidWorks ve benzeri CAD programları kullananlar için kaçırılmayacak uygulamalardan bir tanesi de “3D CAD Models Engineering”. Kütüphanesinde binlerce üç boyutlu hazır tasarımlar mevcut. Ayrıca, bu program yardımıyla bir çok firmanın ürün kataloğu da elinizin altında…

3D CAD Models Engineering ile binlerce CAD uygulamasına erişebilirsiniz

Elektrodroid

“Hep makine mühendisleri için uygulama derlemişsin” dediğinizi duyar gibiyim. Elektrodroid uygulaması, genelde elektrik elektronik mühendisleri ve elektronikle yakından ilgilenen mühendislerin kullandığı faydalı bir uygulama. Çok geniş bir kullanım ağı olan bu uygulama ile elektronikte lazım olabilecek hemen hemen tüm hesaplamalar ve araçları elinizin altında bulabilirsiniz.

Elektrodroid, elektrik ve elektronikçilerin işine yarayacaktır

C4droid

Bu program ile c/c++ dillerinde internet bağlantısına ihtiyaç duymadan programlar yazabilir, derleme yapabilir ve hatalarınızı görebilirsiniz. Ayrıca okuma kolaylığı sağlayan renkli kod yazma arayüzü ile işlerinizi kolaylaştırır.

C4droid ile kod yazmak artık daha kolay

Smart Tools

Smart Tools, sizlere sunduğum programlar içerisinde kullanım ihtiyacı açısından benim listemin ilk üçüne girer diyebilirim. Bu program telefonunuzu bir cetvel olarak kullanmanızı sağlar. Küçük boyutlu nesnelerin ölçümü için idealdir. Program içerisinde kumpas, gönye, ortam ses seviyesi ölçme gibi yararlı bir kaç modülü barındırır. Smart Tools’un ücretsiz versiyonunda kullanıcılar sürekli reklam çıkmasından şikayetçiler. Ayrıca ücretli versiyonu da mevcut. Ben daha kullanmadım.

Smart Tools, telefonunuzu ölçü aletine çevirecek

AIDE

AIDE mobil uygulaması, java, xml, android sdk, c / c++ ve Android NDK ile uygulamalar geliştirmeye yarayan yazılımcılar için faydalı bir program. Yukarda bahsettiğim C4droid uygulamasından çok daha gelişmiştir. Derleme işlemlerini telefonunuzdan yapabilme kolaylığı sağlarken, aynı zamanda .apk olarak çıktı da alabilme imkanı tanır.

AIDE, listemdeki en iyi kod yazma mobil uygulaması

Elimden geldiğince işinize yarayabileceğini düşündüğüm mobil mühendislik uygulamalarını derlemeye çalıştım. Ara ara karşılaştığım uygulamaları yine böyle derler, sizlere sunarım.

Mühendislik öğrencisi arkadaşlarımın “yazı yazarak para nasıl kazanılır” yazımı da okumasını öneririm.

Allah (C.C.), çarşınıza pazar versin. Selametle…

1
Kimler Neler Demiş?

avatar
1 Yorum
0 Cevap
0 Takipçiler
 
En çok tepki verilen yorum
En sıcak yorum dizisi
1 Yorum yapanlar
Halit Ramazan BOZTAŞ Son yorum yapanlar
  Abone ol  
Bildir
Halit Ramazan BOZTAŞ
Ziyaretçi
Halit Ramazan BOZTAŞ

Teşekkürler