edu.tr uzantılı internet sitelerinden kendi sitenize backlink almak istiyor ve alamıyor musunuz? Kendinize gidin başka dertler bulun. Çünkü bu derdinize derman olacak bir yazı ile karşınızdayım.
Evet arkadaşlar, iddialı bir giriş ile merak ve heyecanınız Nirvana’ya ulaştıysa, gönül rahatlığıyla “edu.tr uzantılı sitelerden nasıl backlink alınır” konulu makalemi okumaya başlayabilirsiniz.
Öncelikle “backlink nedir?” onu kısaca açıklayacağım. Ardından backlink nasıl alınır, backlinkin faydaları ve zararları, nerede o eski backlinkler konularına girmeden doğrudan edu.tr uzantılı sitelerden nasıl backlink alabilirsiniz onu anlatacağım. Bu yazıya girdiyseniz ve okuyorsanız muhtemelen backlinkin faydasını da zararını da biliyorsunuz demektir. Ha, bilmiyorsanız; Google’a sorunuzu yazabilir ve karşınıza çıkan blog sitelerinden konuyu detaylıca araştırabilirsiniz. Yazıktır, onlarda sevinsin.
Makalede Neler Var?
Backlink Nedir?
Backlink, bir siteden başka bir siteye yapılan köprüdür. Yani bir sitenin kendi içeriğindeki herhangi bir yazı veya resme başka bir sitenin adresini yazarak ziyaretçisinin oraya ulaşabilmesini sağlayan bağlantı sistemidir. Eski adıyla link vermek de denebilir.
Backlink, bir nevi birileri tarafından kaynak veya referans gösterildiğiniz anlamına gelir. Arama motorlarının sizi sevmesine ve gözlerinde değerinizin artmasına sebep olan faydalı bir bağlantı yöntemidir. Backlink sayesinde sitenizin değerinin artacağı gibi düşme riski de bulunmaktadır. Bu yüzden backlink konusu üzerinde durulması ve bilgi sahibi olunması gerekilen bir konudur.
Neden “edu.tr” Uzantılı Sitelerden Backlink Almak Önemlidir?
Sitenize veya blogunuza backlink veren sitenin içeriği, kategorisi, backlink veriş şekli vs. çok önemlidir. Bu konuyu şimdi burada uzun uzadıya yazıp da bilgi kirliliği oluşturmak istemiyorum. Araştırılması ve öğrenilmesini tavsiye ettiğim bir konudur.
Akademik yayınlar yapan, özgün içerikler paylaşan, binlerce öğrencisi ile düzenli ziyaret edilen ve uzantısı “edu.tr” yani Education (eğitim) olan siteler arama motorlarının gözünde her zaman değerlidir. Yukarıda da bahsettiğim gibi; backlink almanız demek, birileri tarafından kaynak veya referans gösterilmeniz anlamına gelir. Bu durumda backlink aldığınız site “edu” uzantılı olursa siz değerli bir sitede kaynak gösterilmişsiniz demektir.
“edu.tr” Uzantılı Sitelerden Nasıl Backlink Alırım?
İlk olarak Google arama sayfasına giriyoruz.
Google arama kutusuna aşağıda verdiğim kelimeleri sırayla yazın.
- site:.edu.tr inurl:blog “post a comment”
- site:.edu.tr inurl:blog ”recent comments”
- site:.edu.tr inurl:blog ”you must be logged in”
- site:.edu.tr “Log in / create account”
Arama sonuçlarında karşınıza “edu.tr” uzantılı sitelerdeki blog sayfaları gelecek. Bu blog sayfalarına yorum yaparak kendi kaynak/referans bağlantınızı (backlinkinizi) kendiniz oluşturabilirsiniz.
Yazıda sürekli “edu tr” diye bahsettim. Türkiye’de bulunan bir üniversitenin internet sitesinden backlink alacağınızı varsayarak makaleyi yazdım. Dilerseniz “.tr” uzantısını değiştirerek başka ülkeler için de makalemi yorumlayabilirsiniz.
Bu yöntemin illegal olduğunu düşünmüyorum. Üniversiteler akademisyenlere belirli alanlar veriyor ve akademisyenler bu alanlara blog kuruyorlar. Sonuçta ortada blog varsa yorum da yapılmalıdır. İçerikle alakalı yorumlar yaparsanız birçoğu yorumlarınızı onaylayacaktır. Bazılarında da editör onayı olmadan yorumlar yayınlanıyor. Bu şekilde “edu.tr” uzantılı sitelerden backlink almış olacaksınız.
Allah (C.C.), çarşınıza pazar versin. Selametle…
Bu yazım da ilginizi çekebilir: WordPress içindekiler tablosu eklentisi kullanın!
Backlink kazanma yöntemini paylaşman ve bize tekrar hatırlatman çok iyi oldu.
Arkadaşlara naçizane tavsiyem; bir ay full yorum backlink alayım, diğer ay yorum backlink gereksiz mantığıyla hareket etmesinler. Her ay düzenli backlink sayısı için oranlama yapsınlar. Bir ay 100 yorum backlink alacaklarına, her ay 25’er şekilde düzenli olarak edu backlink kazansınlar. Daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Can Hocam, yorumunuz için teşekkür ederim. Güzel bir noktaya işaret etmişsiniz. Özetle; damlaların şiddeti değil sürekliliğidir kayayı kıran, diyebiliriz.
Edu.tr’yi buluyorsun, siteye girip yorumlara bir bakıyorsun ki 350 milyor yorum yapılmış 😀
Aynen. O tür sayfalara link bırakmaya gerek yok ama hepsi öyle değil. Biraz üzerine düşülürse keşfedilmemiş veya az yorum olan sayfalar mevcut 🙂
Blog sayfam yeni olduğu için işin bir tarafından tutmam gerektiğini düşündüm nasıl seo artar site kalitesi arttırılır vs backlink yöntemini duydum ama bunu yapmayı düşünmemistim ama artık backlink almam gerektiğini düşündüm verdiğin site tavsiyesi için teşekkür ederim
Yorumunuz için de ben teşekkür ederim. Backlink almak önemli bir konu. Özellikle de SEO’ya önem veriyorsanız. Backlink konusunda araştırma yapmanızı öneririm. Sonucu güzel dönüşlerle olacaktır.
backlink yaptığım Bi kaç site vardı çok güzel edu.tr sitelere de bu akşam Bi backlink yaparım artık trafiğim azalıyor 😊 çare olur inşallah
Faydasını hemen görmezsin. Biraz sabretmen gerekecek. Anlattığım yöntemde doğrudan ziyaretçi göndermesi düşük bir ihtimal. Ama edu.tr backlink aldığınız için sizi Alexa ve Google sıralamalarında önlere alacaktır. Bu şekilde ziyaretçi sayınız doğrudan artabilir.
Bu yöntemi uyguladığımda bir şekilde ban yeme ya da şikayet alma gibi risklerim var mı peki? Empati yaparak düşündüğümde de bu sitelerin sahipleri bu tip yaklaşımlara karşı tepkili olacaklardır ve bir engel oluşturmaya çalışacaklardır diye düşünüyorum.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Sorunuza gelirsek; blog sayfasında yorum kısmının kontrolünü bile yapmamış kişiler tutup da kimseyi bir yerlere şikayet etmezler/edemezler. Bu herkesin yapabileceği bir şey. Yorum yaparım, altına site adresimi yazarım vs. istenilmeyen bir şey ise yorum onaylanmasın ya da silinsin. Şikayet edilecek bir şey değil. Sonuçta site çökertmiyoruz 😀
Tek sıkıntı; onlarca kişinin backlink bırakarak yorum yaptığı konuya yorum yapmak olur. Sizin backlinkinizin kalitesi düşer, zamanla olumsuz etkisi bile olur. Nerede çokluk, orada bozukluk 😀
İnşAllah sorunuza cevap yazabilmişimdir.
Reis üslübun efsane 🙂 Elerine sağlık
Güzel olmuş bu konu ile biraz alakasız olabilir. Edu.tr değilde .tk uzantılı siteler içinde aynı yöntem uygulanabilir mi? .TK (ücretsiz alan adları için). Sayfa indexlendir peki bu siteler için?
Bu yöntem ile tüm uzantılarda arama yapabilirsiniz. Sonuç olumlu olacaktır. Ama verdiğim koddaki edu.tr kelimelerini değiştirmeniz gerekecek.
Yazı çok iyi özellikle çok akıcı fakat edu.tr uzentılı sitelerde denedim ama giriş yapmadan yorum yapamadım
Hocam, bazıları üyelik istiyor. Kayıt olunabiliyor. Kayıt olmanız gereken siteler illa ki vardır.
Açıklayıcı ve güzel bir makale olmuş eline sağlık.
Hocam back link hakkında merak ettiğim konu buydu tesk ediyorum. İyi günler
Sezer Bey, merakınıza yanıt olduysa ne güzel. Size de iyi günler.
Faydalı bir yazı olmuş bloguma yaptığınız bir yorumdan sitenizi gördüm takip edilecek bloglar listeme aldım 🙂 Tekrardan teşekkürler
Blog sahibi olmanın ilk acemiliği atlatıldığında karşılaşılan ilk soru backlink nedir? Oluyor sanırım. Backlink önemi anlaşıldıktan sonra yapılan araştırmalarla da edu.tr uzantılı sitelerden nasıl backlink alınır? Sorusu ortaya çıkıyor ki bunun cevabını bulmak pek de kolay olmuyor ve şehir efsanesi olduğu düşünülüp daha fazla kovalanmıyor. Site değerini bir anda yükselttiği için olsa gerek bu konuda yol sizin gibi gösteren pek bulunmuyor. Verdiğiniz arama kelimeleri ile çıkan sonuçlar içinden gerekli adımları takip ederek çıkan sonuçlardan elemeler yapacağım. Yalnız bir sorum var yapılan çalışmanın meyveleri ne kadar zaman sonra kendini gösterir?
Öncelikle yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Backlink’in geri dönüşü blogunuzun ve backlink çıkışı yaptığınız internet sayfasının SEO değerlerine bağlı olarak değişebilir. Sizin blogunuzu takip eden bir okuyucuyum. Size geri dönüşü Alexa için 7-20 gün içerisinde olacağını söyleyebilirim.
Neredeyse hiç sayfa bulamıyorum desem yeri var. Ya milyonlarca yorum var. Ya da yorum yapmaya kapatmışlar 🙁
Mehmet Bey, müsait bir zamanımda keşfedilmemiş linkleri sizlerle paylaşayım İnşAllah. Ama ben paylaştıktan sonra da bir anlamı kalmaz, dolacaktır. (: Kelimelerle siz oynayabilir ve yeni adresler keşfedebilirsiniz. Her zaman keşfedilmemiş yerler illa ki vardır.
Merhaba, bu yorumu şimdi gördüm daha. Aslında mail adresimden paylaşabilirseniz harika olur 🙂
Mehmet Bey, müsait olupta bakamadım. Denkgelirse mailinize gönderirim İnşAllah.
Bu konuyu favorilerme aldım blogum için faydalı olacak teşekkürler
Öncelikle cok tesekkürler hemen 1-2 backlink aldım tabiki sayenizde siteniz faydali konular üzerine yoğun bilgi birikimine sahip bir cok konuyu inceleyip begendim. Emeği gecen arkadaslara tesekkürler
Zeynep Hanım, işinize yaramasına sevindim. Olabildiğince çok link paylaşımı olmayan yazılar bulup oralarda backlink yorumları yapmanızı öneririm. Selamlarımla…
Yorum backlink .edu / .gov ve otoriter siteler haricinde gereksiz olabilir bence. Ama edu / gov dan alınacak her backlink değerlidir. Daha önce hiç backlink almayı denemedim. Belkide bu yüzden gerekliliğini bilmiyorum. Anlattığınız şekilde bir uygulama yapacağım birazdan.
Aslında dediğiniz genel anlamda doğru. Otoriter olmayan sitelerde veya kendi alanınızın dışındaki bloglardan alacağınız backlinkler sizin domain değerinizi olumsuz etkileyecektir. Şimdiye kadar backlink çalışması yapmamanıza şaşırdım. Google ve diğer arama motorları için çok önemli bir konudur. Backlink olmazsa SEO çalışmaları eksik kalmış demektir.
Backlink alımı ve özellikle nereden alındığı çok ciddi önemde gerçekten.
Tek sorun şu ki, blog sahibi olup da seoya özen göstermek istediğimizde yapmamız
gereken aşırı sayıda hamle var. Backlink alımıysa neredeyse en etkilisi.
Ama sırf almak için almamak gerek elbette.
Sektörel uyum ve alınan uzantı sitenin sıralamasını onbinlerce öne çekebiliyor.
Bir yazıyı seoyu düşünmeden özgürce ve keyifle yazmak neredeyse hayal oldu.
2019 da da backlink seo için hala önemini korumaya devam edecek gibi görünüyor.
Tüyolar için teşekkürler.
Size katılıyorum. Keyfle yazı yazmak için Google’un isteklerini gözardı etmemiz gerekiyor. Malesef yazı uzunluğumuzun bile bir sınırı oluştu…
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Edu.tr Uzantılı Siteler seo açısından gerçekten önem arz etmektedir ve siteyi anahtar kelimede çok iyi yerlere getirmektedir backlinkler sitemizi anahtar kelimesinde çok iyi yerlere getirebiliyor bu nedenle paylaştığınız değerli bilgiden dolayı teşekkür ederim
Rica ederim Halil hocam. Yorumunuz için ben de size teşekkür ederim.
Backlink yazınız için teşekkür ederim.
site:.edu.tr inurl:blog “post a comment”
site:.edu.tr inurl:blog ”recent comments”
site:.edu.tr inurl:blog ”you must be logged in”
site:.edu.tr “Log in / create account”
dork yazmayı çok iyi biliyorum ama edu backlink almak için dork yazmak hiç aklıma bile gelmemişti hatırlatmanız mükemmel olmuş 🙂
Teşekkürler bu güzel bilgiler için. Google aramalarında 18. sayfadan sonrakileri incelemeyi deneyin. Ben 4-5 tane hemen hemen hiç kullanılmamış yoruma açık blog yazıları buldum . Gerçi onayda bekliyor. İnşallah onaylanır.
Nalan Hanım, yorumunuz için teşekkürler. Bazıları terkedilmiş blog sayfaları. O yüzden onay bekleyen yorumlar karşılık bulmaya biliyor. Ama tabi on dk ayırarak iki edu.tr backlink kazanmış olursanız bir başka güzel olur. Denemeye değer.
Çok güzel bi paylaşım çok işime yaradı. Teşekkürler.
Mükemmel oldu. Teekkür ederim
Taner Bey merhaba. Rica ederim.
Benim merak ettiğim sosyal medya sitelerinden ya da alışveriş sitelerinden edindiğimiz backlinkin neden trafiğe yansımadığı? Alexada dünya genelinde yukarı çıkmamızı sağlarken yurt içinde sağlamıyor olmasını anlayamıyorum. Bu bir tek bende mi böyle?
Merhaba. Sosyal medya ve alışveriş sitelerinden alacağınız backlink’ler sitenize çoğu zaman fayda sağlayacaktır. Abartmamak şartıyla zararı olmaz.
Kardeşim Allah razı olsun, hayırlı ramazanlar. Microsoft gibi otoritesi yüksek siteler, edu, gov tarzı siteler seninde bahsettiğin gibi sitenin otoritesini zamanla yükselişe geçirecektir.