Post Image
3324

WordPress içindekiler tablosu eklentisi kullanın!

WordPress yazılarınıza içindekiler tablosu ekleyerek yazılarınızın daha okunaklı ve profesyonel olmasını sağlayabilirsiniz. Bugün sizlere WordPress yazıları için içindekiler tablosu oluşturan WordPress eklentisinden bahsedeceğim.

İçindekiler Tablosu Nedir?

İçindekiler tablosu hemen şu yukarda görünen tablodur. Yazılarınızın başında tabiri caizse içeriğin haritasını oluşturan kısımdır. WordPress yazı editörü ile oluşturacağınız yazılarınıza girdiğiniz başlıklara göre oluşur. Kullanıcıların aradıkları içeriği kolaylıkla bulmasına yardımcı olurken yazılarınızın daha profesyonel görünmesine de katkı sağlar.

İçindekiler Tablosunun SEO’ya Katkısı Olur mu?

WordPress içindekiler tablosu ile yazılarınızın akıcılığını sağlarken aynı zamanda yazı içerisine köprü bağlantılarda eklemiş oluyorsunuz. Yazı başlıklarınız makalenin başında tekrarlandığı için SEO’ya doğrudan katkısı da olmuş oluyor. Blogunuzun Google ve diğer arama motorlarındaki etkisini artırmak için WordPress içindekiler tablosu kullanmanızı tavsiye ederim.

İçindekiler Tablosu İçin Hangi Eklentiyi Kullanmalıyım?

Benim de bu yazıdan sadece 10-15 dk önce kullanmaya başladığım Table of Contents Plus eklentisini kullanabilirsiniz. Kullanımı oldukça kolay olan Table of Contents Plus eklentisinin Türkçe dil desteği de bulunuyor.

Kendi yaptığım eklenti ayarlarını sizlerle paylaşıyorum. Dilediğiniz gibi kendi ayarlarınızı oluşturarak özelleştirebilirsiniz.

Table of Contents Plus Ayarlarının Yapılması

WordPress’te eklenti kurmayı bildiğinizi varsayarak anlatıyorum; Eklenti kurulumundan sonra Ayarlar Menüsü altından TOC+ alt menüsüne tıklıyoruz ve eklenti ayar sayfasını açıyoruz.

Table of Contents Plus eklentisi ana seçenekler ayar sayfası anlatımı

TOC+ menüsüne tıkladığınızda karşınıza ilk açılan sayfa “Ana seçenekler” sayfası. Orayı kendi blogum için yukarıdaki resimde gördüğünüz gibi ayarladım. Seçenekleri kaydetmeden önce “Gelişmiş” ayarları görebilmeniz için ‘göster’ butonu mevcut. Gelişmiş ayarlar kısmında herhangi bir değişiklik yapmadığım için resim eklemedim. Gelişmiş kısmı olduğu gibi bıraktım.

Table of Contents Plus eklentisi site haritası ayar sayfası anlatımı

Table of Contents Plus eklentimizin ayarlarını bitirmeden önce son bir sayfamız daha var. Üst kısımda göreceğiniz “Site haritası” menüsüne girerek açılan sayfadaki ayarları kendinize göre yapabilirsiniz. Ben yukarıya kendi eklenti ayarlarımı paylaştım.

Table of Contents Plus Eklentisinin Kullanımı

Bahsettiğim eklentinin makalelerinizde görünmesi için iki farklı yöntem mevcut. İlk yöntem benim de kullandığım; tüm makalelerde içindekiler tablosunun görünmesini sağlıyor. Bunu ayar sayfasındaki “Ana seçenekler” kısmında bulunan ‘Aşağıdaki içerik türleri için otomatik kullan‘ bölümündeki ‘post‘ kutucuğunu işaretleyerek yapabilirsiniz.

Eğer içindekiler tablosunun sadece sizin istediğiniz makalelerde görünmesini istiyorsanız; yukarıdaki paragrafta bahsettiğim kutucuğu boş bırakın ve makalenin içerisinde gösterilmesini istediğiniz kısma şu kodu yapıştırın;

[.t.o.c.]

Dikkat! Kodu yapıştırırken yukarıda kod içerisine eklediğim noktaları kaldırınız.

Bu eklentinin işinize yarayacağını ve sitenizin SEO’suna katkı sağlayacağına inanıyorum. Şimdiden güle güle kullanın…

WordPress’deki ilk yazımı merak ediyor musun? İlgini çekebilir: Merhaba lan dünya!

BENZER YAZILAR

54
Kimler Neler Demiş?

avatar
26 Yorum
28 Cevap
0 Takipçiler
 
En çok tepki verilen yorum
En sıcak yorum dizisi
27 Yorum yapanlar
omerBurakŞevvalMuhterem Akyazhkn Son yorum yapanlar
  Abone ol  
Bildir
Can
Ziyaretçi

Güzel anlatım ve emek için öncelikle teşekkür ediyorum. Fakat bu eklentinin etkinliği için çok fazla alt başlık h2 tagı kullanmak zorunda kalıyoruz doğru mudur?

Ben kuzgun
Ziyaretçi

Ben de bir süre önce kullanmaya başladım. Arama sonuçlarında da direkt olarak sekmeye gidebilen link bırakıyormuş.

Öğrenelim Portal
Ziyaretçi
Öğrenelim Portal

çok güzel anlatmışsınız tebrik ederim.
bilgilendirme için teşekkürler

Yakup
Ziyaretçi

Şimdiye kadar neredeydi bu yazı cidden merak ediyorum. 😀 Tam bir rehber yazısı olmuş. Çok teşekkür ederim.

Siber Hamle
Ziyaretçi
Siber Hamle

Anlatım ve bilgi için teşekkürler

Osman ALKAN
Ziyaretçi

Webmasterların özellikle bir eğitim rehberi veya herhangi bir konu hakkında detaylı bir şekilde anlatmış olduğu konular hakkında önceden içindekiler eklentisi ile kullanıcılara fayda sağlaması ayrıca benimde beğendiğim bir durum.

Gökhan
Ziyaretçi

Bu eklentiyi biliyorum. Detaylı bir şekilde anlatmışsınız. Eminim ki bir çok kişinin işine yarayacaktır. Ben bu işlemi manuel olarak yapıyorum. Bu eklenti özellikle de kelime sayısı fazla olan içerikler için çok faydalı olduğunu biliyorum.

Murat Dinç
Ziyaretçi

Bu konuda en iyi çözümü bu eklenti üretiyor. Her ne kadar artık güncellenmiyor(3 yıldır) olsa da WordPress’in son sürümünde halen sıkıntısız çalışıyor, sanırım bunu eklentinin bağımsız php yazılımına borçluyuz. Bende birkaç yerde bu eklentiyi kullanmıştım. Vikipedi tarzı uzun ve detaylı olarak üretilen içeriklerde Table of Contents Plus’ın kesinlikle olması gerekiyor, zira kullanıcıya içerikte hızlı gezinebilme imkanı sağlıyor.

abdullah
Ziyaretçi
abdullah

uzun yazılar için içindekiler eklentisi çok işime yarayacaktır. Zaten sizde yazının en başında kullanmışsınız ve gayet başarılı. Okuyucuyu direkt olarak konuya yönlendiriyor ve okuyacağı yazıda neler olduğunu görebiliyor. Teşekkür ederim.

Androidseruveni
Ziyaretçi
Androidseruveni

Wordpreste kategori oluşturmayı Bi türlü beceremiyorum bu konudada Bi makale yazarsanız sevinirim çok açıklayıcı olmuş yazınız gerçekten

Furkan
Ziyaretçi
Furkan

Gerçekten baya işe yarar bir eklenti bu

suveyda
Ziyaretçi
suveyda

çok güzel bir öneri olmuş. Yazılarda hep gözüme çarpan bir olaydı, ben de kullanacağım 🙂

ishana
Ziyaretçi
ishana

Sizin sitenizde gördüğümde acaba alt başlıklara acaba tek tek kendisi mi ekledi linkleri diye düşünmüştüm. Teşekkür ederim eklenti için. Kendi sitemde de kullanmayı düşünüyordum. Bunu eklemek çok zahmetli olmasa da zaman alan bir işlem. Seo açısından içindekiler tablosu eklemek ne kadar etkili bilmiyorum ama makaleleri daha okunaklı yaptığı kesin. 1000 kelimelik uzun makalelerim için ihtiyaç oluyor. WordPress 5 için de desteği varsa eğer mükemmel olacaktır.
Bu arada sitenizim tasarımı oldukça güzel. Çok beğendim. İçerikleri de dikkat çekici. Uzun süredir emek verildiği belli. Yazılarınızı sürekli takip ediyorum. İyi günler.

Hakan Göçmez
Ziyaretçi
Hakan Göçmez

Benim de kullandığım eklentilerden bir tanesi. En sevdiğim yanı ise Google arama sonuçlarında diğer sitelere göre farklı bir şekilde sizi gösteriyor. Aranan kelime ve başlık uyumu yakalanırsa direk sonuçlarda link sağlanıyor.

Metin
Ziyaretçi
Metin

Dostum çok teşekkürler mutlaka bu eklentiyi kullanmalı serp’de etkileyici olmak isteyenler.

Murat
Ziyaretçi
Murat

Merhabalar öncelikle;
1. Sorum Gezi blogu sitemde daha önce var olan üst menüm şimdilerde ne yaptıysam görünmüyor. Alt menüde sıkıntı yok. Nasıl çözebilirim?
2.Sorum Yoast Seo eklentisi yüklü olduğu halde son güncelemeden diye tahmin ediyorum silindi. Tekrar yükle diyorum. Hedef klasörde var diyo. Bulamadım yardımcı olabilir misiniz ? Çok tşk ederim şimdiden. İyi çalışmalar dilerim.

Sevkan Söylemez
Ziyaretçi
Sevkan Söylemez

Çok Detaylı bir yazı olmuş aklımdaki tüm soruları cevaplandırdı bende kullanacaktım eklentiyi kurduma baya karışık fakat sayenizde öğrendim baya kolaymış

Halil
Ziyaretçi
Halil

Bu eklenti gerçekten çok güzel ve çok işe yarıyor hem kullanıcı için hemde google için güzel bir görünüme sahip oluyorsunuz, bana göre googlede bu tarz içerikler daha çok dikkat çekiyor başlıkları site açıklamasınını altına getiriyor zenginleştirilmiş içerik mantığı ile kullanıcıya gösteriyor tıklamak için teşvik ediyor çünkü diğerlerinden farklı bir görüntü yaratıyor.

Hanımzade
Ziyaretçi
Hanımzade

Sizin sitenizde ve birkaç farklı sitede daha görüp beğendiğim tabloların adını da yine sizin sayenizde öğrenmiş oldum. Tema içinde gelen bir özellik olduğunu düşünmüştüm ama sonradan eklenebilen bir eklentiymiş meğer. Gerçekten de çok profesyonel duruyor ve okuyucu olarak nokta atışıyla direk istenen başlığa yönlendirmesi özellikle telefonda büyük kolaylık sağlıyor. Table of contents plus ayarları konusunda da buraya baş vurmak süreci tamamlamak için çok mantıklı görünüyor. Geniş bir zamanda bilgisayar başına oturup eklentiyi kurduğumda açıklamalarınıza rağmen yapamadığım kısımlar olursa bu defa sorularla tekrar uğrayacağım.

tansiyon hakkında her şey
Ziyaretçi
tansiyon hakkında her şey

table of contents plus eklentisinin kullanımının faydalarını ben de görüyorum. bu tür çalışmalar makale yazarken oldukça zaman alsa da ilerleyen zamanlarda ziyaretçi sayılarını artıran ve gelirlerin de artmasını sağlayan eklentiler. kullanımında zarar olmayan bir eklenti. bunun gibi diğer eklentiler hakkında bilgi verdiğiniz yazılarınızı bekliyorum.

bilal hancı
Ziyaretçi
bilal hancı

WordPress sitem var, ben de bu eklentinin hangi eklenti olduğunu merak ediyordum. Şu an sitenizi incelerken karşılaştım. WordPress içindekiler tablosu eklentisi sayesinde uzun yazıların daha rahat okunabilmesini ve ziyaretçilerin direk aradığı bilgiye yönelmesini sağlayabilirim. Güzel anlatım için teşekkürler

hkn
Ziyaretçi
hkn

peki hocam ana sayfada nasıl gösterebiliriz hangi kodla yada nasıl?

Muhterem Akyaz
Ziyaretçi
Muhterem Akyaz

Ne yaptıysam eklentiyi çalıştıramadım.

Şevval
Ziyaretçi
Şevval

Merhabalar yazınız için öncelikle teşekkür ederim çok detaylı yazmışsınız ama ben daha yeni kullanmaya başladığım için tam hakim değilim wordpresse ve H etiketlerini tam olarak nereye koyacağımı bulamadım. Denedim ama çıkmadı. Bu konuda aydınlatabilirseniz çok sevinirim.

Burak
Ziyaretçi
Burak

Merhabalar, eklentiyi kurdum fakat tabloda > işareti çıkıyor ve ben bunun çıkmasını istemiyorum. ne yaptıms sorunu çözemedim bu konuda ne yapmam gerekiyor. Sizin sitenizde ki gibi bir görünüm istiyorum.

omer
Ziyaretçi
omer

Merhabalar hocam nasılsınız

1.0 başlık
1.1 iç başlık
1.2 başlık
bunun gibi nasıl yapabilirim?