Post Image
1364

Ücretsiz E-Kitap İndirme Siteleri

E-kitap indirme ve okuma, gelişen teknolojiyle birlikte ortaya çıkan ve hızla büyüyen bir durum. Bu yazımda sizlere ücretsiz e-kitap indirme sitelerinden bahsedeceğim.

E-kitaplar, günümüz teknolojisinde kağıt sayfalı kitapların yerini almaya başlamış dijital kaynaklardır. Bilgisayar ve internetin yaygınlaşması ile birlikte e-kitap okuyucularının ve bu yayınların sayısında hızla artış gözlemlenmiştir. Bu artış günümüzde de daha büyük bir ivme ile hız kazanarak devam etmektedir.

Özellikle doğa dostu okuyucuların kağıtlara basılan kitaplardan ziyade e-kitapları tercih etmeleri de günümüzde ortaya çıkan bir trend olmuştur. Yolda, sokakta, otobüste, metroda elinde Kindle ile veya telefon, tablet gibi herhangi bir mobil cihazıyla sevdiği romanı ya da bir dergiyi okuyanları görmek mümkündür.

Ben de sizlere özellikle İngilizce konusunda faydalı olabileceğini düşündüğüm e-kitap indirme sitelerinden bahsetmek istedim.

Ücretsiz E-Kitap İndir

ManyBooks – 50bin’den fazla ücretsiz e-kitap

ManyBooks, bir süre önce bulduğum ve işime de yarayan bir e-kitap sitesi. Bu sebeple listemin en başına koymak istedim. Kitaplar, çeşitli kategorilerle bizlere sunuluyor. Eğer kitap seçmekte zorlanıyorsanız, editörün önerdiği kitaplara anasayfada bir göz gezdirebilirsiniz. Ayrıca, günün ücretsiz e-kitapları alanından da öne çıkan kitaplara ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Orosz’un baş döndürücü anamorfoz eserleri

OPEN LIBRARY – Açık kütüphanede her şey var

Open Library, WebArchive.Org’un bizlere sunduğu ücretsiz e-kitap indirme hizmeti. Burada birbirinden güzel e-kitapları bulabilir, okuyabilir ve dinleyebilirsiniz. Ayrıca ücretsiz kullanıcı hesabı oluşturarak okuma listenizi de yapabilirsiniz.

Publitory – Kendi e-kitabını kendin yaz!

Kendi e-kitabını yazmak, okuyucuya sunmek ve hatta satış yapmak isteyenler için güzel bir site. Ayrıca site içerisinde yüzlerce amatör e-kitap yazarının kitaplarına da ücretli/ücretsiz ulaşabiliyorsunuz.

PDFDrive – Ücretsiz e-kitap indirmek için tasarlanmış bir arama motoru

Rahatsız edici reklamlar ve indirme limiti olmadan yaklaşık 1milyona yakın ekitabı kolaylıkla indirebileceğiniz muhteşem bir site. Kolay kullanımı ve sade tasarımıyla aradığınız kitabı kolayca bulacağınızdan eminim. Ücretsiz ekitap indirme sitesi arayanlar için faydalı bir kaynak.

Hattusa – 3000+ Bedava e-kitap sitesi

Ücretsiz alacağınız üyelikle her ay 10 kitap indirebilme imkanınızın olduğu Hattusa ile 3000+ e-kitaba kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Hattusa’nın bence en güzel yanı, sizlere sunduğu farklı kitap formatları ile ekitabınızı istediğiniz cihazda kolaylıkla okuyabilmenizi sağlamasıdır. Özellikle Kindle için e-kitap indirme sitesi arayanların mutlaka bakmasını öneririm.

İlginizi çekebilir: İngilizce Ders ve Çalışma Kitabı Cevapları

Google E-Kitap – Google abimizin kütüphanesindeki kitaplar

Google Play tarafından ücretli ve ücretsiz ekitapların kullanıcılara sunulduğu sitedir. Google’un e-kitapları ile aynı zamanda kitaplarla ilgili yorum ve derecelendirmeleri de görebiliyorsunuz.E-Kitap indirme sitelerinden bahsedip de Google’u anmasaydık olmazdı 🙂

bookboon – Özellikle ders ve iş için ücretsiz e-kitap arayanlara…

Verdiğim ekitap sitelerinin içerisinde belki de en farklısı bookboon’dur. Çünkü bu sitede ağırlıklı olarak okul ve iş hayatınıza yönelik dijital kitaplar bulabiliyorsunuz. Ücretsiz ders ve iş e-kitapları arayanlar için güzel bir site.

E-Kitap indirme siteleriyle ilgili sizlere verebileceğim faydalı kaynaklar şimdilik bu kadar. Sizler de bildiğiniz faydalı bedava e-kitap indirebileceğimiz kaynakları bizlerle paylaşırsanız memnun olurum.

Bol bol okumalı ve okuduğumuzu anlamalı günler dilerim. Selamlarımla…

BENZER YAZILAR

10
Kimler Neler Demiş?

avatar
5 Yorum
5 Cevap
0 Takipçiler
 
En çok tepki verilen yorum
En sıcak yorum dizisi
6 Yorum yapanlar
Kenar YazarıMehmet OrtaçHasan KonyaBurak GülençGizem Son yorum yapanlar
  Abone ol  
Bildir
lerzan karabayır
Ziyaretçi
lerzan karabayır

malum kitap fiyatları ortada. Şu ara almak istediğim 20 kitabın sadece 4 tanesini alabildim çünkü üniversite sınavına hazırlanan oğlum var ve onun için her ay bayağı miktarda kitap almam gerekiyor :)) bu e kitap indirme siteleri çok işime yarayacak. Hemen sık kullanılanlarıma ekledim bile. Teşekkürler

Gizem
Ziyaretçi
Gizem

Ne zamandır pdf kitap sitesi arıyordum bu içerik çok güzel denk geldi. Hattusa’yı kullanmaya başladım bile. Baştaki manybooks sitesinde çok çeşit ve ilgimi çeken kapaklar var ama hepsi ingilizce. Ben kitapları e kitap şeklinde okumayı daha çok destekliyorum. Çoğu ücretsiz oluyor yada normal kağıt basılmış kitaptan neredeyse yarı fiyatına daha ucuz oluyor. Başka bir avantajı da evde yer kaplamıyor.

Burak Gülenç
Ziyaretçi
Burak Gülenç

E-kitap yakın zaman ilgimi çekmeye başlayan bir yayın türü. Hatta önümüzdeki günlerde Kindle edinmeyi düşünüyorum. E-kitap indirme siteleri yazınız ilerleyen günlerde benim için daha faydalı hale gelecek sanırım. Basılı bir kitap okumayı her zaman tercih ederim ancak seyahatlerde e-kitap formatı çok daha kullanışlı olabilir.

Hasan Konya
Ziyaretçi
Hasan Konya

Okulda öğrenciler için kaynak kitap ihtiyacı oluyor. Özellikle yazılım derslerinde her yazılım dili için bir kaynak kitaba ihtiyaç var. Fakat öğrencilerin bu kitapları satın alarak edinmesi kolay olmuyor. Paylaştığınız e-kitap indirme siteleri içerisinde lise öğrencilerinin işine yarayabilecek birçok kitap mevcut. Artık öğrencileri önerdiğiniz e kitap sileri üzerinden kitapları edinmelerini tavsiye edeceğim.

Mehmet Ortaç
Ziyaretçi
Mehmet Ortaç

Uzun zamandır böyle bir liste yapmayı planlıyordum. Blog sayfamda olmasa da Evernote üzerinde kendim için bir kenarda tutacağım liste olacaktı. Bu yazı çok iyi olmuş. Hemen kendi listeme kopyalıyorum. 🙂

Kenar Yazarı
Ziyaretçi
Kenar Yazarı

Mehmet hocam, İnsAllah işinize yarar kaynaklar olur. 😎