Post Image
559

Şehr-i Cafe Konya

Malumunuz, eğitim hayatımdan dolayı İstanbul’da ikamet etmekteyim. Memleketim olan Konya’ya ancak tatillerde gidebiliyorum. Tabi her tatilde gideceğimin de garantisi olmuyor. Staj, proje, iş, güç derken tatili Konya’ya gidemeden de bitirdiğim zamanlar oluyor.

Her gidişimde görüyorum ki, Mevlana Şehri bir değişmiş, bir gelişmiş.. Konya’nın belediyecilikte aldığı, “Büyük Şehir” ünvanını, Türkiye’de en iyi şekilde taşıyan şehirlerden bir tanesi olduğuna inanıyorum. Konya’dan ayrılırken başlayacağını duyduğum bir projenin, geri döndüğümde bittiğini ve kullanıma geçtiğini, hatta boş bir arazinin değerlendirildiğini görmek mutlu ediyor beni.

Her gelişimde dikkat ediyorum toplu ulaşım araçlarına, yollara, sokaklara, binalara, insanlara.. Kıyas yapıyorum önceki gelişimle. Her alanda geliştiğini gösteren bir şehir olarak Konya, şu bir kaç yılda öyle bir sektörde gelişme kaydediyor ki, yetişmek ne mümkün!

Son bir kaç yıldır Mevlana Şehri’nde refah, gelir ve sosyallik seviyesi yükseliyor olmalı ki, her köşe, bucak “cafe”lerle doldu ve dolmakta. Eğlence sektörünün ivmesinde öyle bir artış var ki, ne eğitim ne de başka bir şey o kadar hızlı gelişme göstermiyor.

Eskilerde gençler için eğlence alanları ya Zafer, ya da Meram ile sınırlıydı. İstasyon Caddesine açılan mekanlar ve Bosna Mahallesi’nin Üniversite öğrencileri tarafından hareketlenmesiyle eğlence mekanları hızla açılmaya başlandı. Selçuk Üniversitesi’nin kontenjan artırması, yeni üniversitelerin açılması ve göç alan bir şehir haline gelen Konya’da eğlence sektörü hızla yatırım yapılan bir sektör haline geldi. Ayrıca, Otogar civarı, Mevlana Türbesi çevresi, Stadyum çevresi, İstasyon Caddesi, Nalçacı Caddesi, Bosna ve Meram şuan için Konya’da eğlence sektörüne yatırım yapmak isteyenlerin öncelikli tercihleri oldu.

Artık, Konya’da gençler boş vakitlerini ya nargile cafelerde, ya da canlı müzikli yerlerde geçiriyor. Kültür-sanat ve kütüphane cafelerin yetersizliği şimdi daha da iyi görünüyor sanırım. Var olanları da zaten yeterli ilgi görmüyor.

Ayrıca, Twitter, Instagram, Foursquare gibi sosyal medya araçlarınında keşfedilmesiyle, gençlerimizde bir özenti çılgınlığıdır başladı gidiyor. Sosyal Medya araçlarında takılmakla sosyalleştiğini sananlar, ya tabaktaki yemeklerini, bardaktaki içeceklerini çekip sanal ortama aktarıyor, ya da gidilen pahalı mekanlarda yer bildirimi yaparak gösteriş sergiliyorlar. Ne yazık ki, sırf internetten yer bildirimi yapmak için pahalı mekanlara takılan dostlarımız, arkadaşlarımız var. Bu konuya hiç girmeyeyim, başlı başına bir olay zaten..

Kısaca konuyu toparlayacak olursak, Konya, son yıllarda eğlence sektörüne hatırı sayılır derecede yatırım yapan bir şehir haline geldi. Önceden bu sektörde yetersizdi de şimdi hareketlendiyse onu bilemem ama İnşallah haddinden fazla yatırım yapılmaz ve İnşallah gençlerimiz kendilerini birbirleriyle rekabete ve eğlenceye kaptırmazlar.

Yapılacak çok şey var.. Eğlencemizi sınırlamamız dileğiyle, selametle..

64gt

1
Kimler Neler Demiş?

avatar
1 Yorum
0 Cevap
0 Takipçiler
 
En çok tepki verilen yorum
En sıcak yorum dizisi
1 Yorum yapanlar
Semih Son yorum yapanlar
  Abone ol  
Bildir
Semih
Ziyaretçi
Semih

Doğru söze ne hacet!!